Wielkanoc nad morzem


Zapraszamy wszystkich do spędzenia Wielknocy w Darłowie. Nocleg w komfortowych apartamentach Marina-Royale zapewni relaks i spektakularne widoki na Bałtyk, zaś mieszcząca się w parterze apartamentowca restauracja Brasserie LIDO zadba o wspaniały nastrój i serwis kulinarny.

Termin: 10 - 13 kwietnia 2020
Więcej informacji:
Wynajem apartamentu: +48 600 101 441
Rezerwacja stolików: +48 94 710 77 07

Menu


Piątek 10/04 - Friday 10 April

Kolacja/Dinner

80 zł/osoba - 80PLN/per person


Przystawka/Starter
Łosoś wędzony na zimno/ tosty/ burak/ chrzan

Cold smoked salmon / toast / beetroot / horseradish

Danie główne/Main course
Filet z dorady/ kuskus/ pak choi/ koper włoski/ puree z marchwi

Sea bream fillet / couscous / pak choi / fennel / carrot puree

Deser/Dessert
Tarta z jabłkami/ crème anglaise/ prażone migdały

Apple tart / crème anglaise / roasted almonds


Sobota 11/04 – Saturday 11 April

Kolacja/Dinner

80 zł/osoba - 80PLN/per person


Zupa/Soup
Zupa Rybna „ Bouillabaise” Mule/ krewetk/, warzywa rattatouille

Fish soup "Bouillabaisse" Mule / prawns /, ratatouille vegetables

Danie główne/Main course
Halibut/pieczone ziemniaki z rozmarynem/ grillowane warzywa/ sos mousseline

Halibut / baked potatoes with rosemary / grilled vegetables / mousseline sauce

Deser/Dessert
Ciastko czekoladowe/ karmel/ lody waniliowe

Chocolate cake / caramel / vanilla ice cream


Niedziela 12/04 – Sunday 12 April

Śniadanie wielkanocne - Easter breakfast

100zł/osoba - 100PLN/per person


Żurek na zakwasie

Sour soup

Biała kiełbasa/ cebula/ buraki tarte/ chrzan

White sausage / onion / grated beets / horseradish

Łosoś wędzony na zimno/ remolada z selera i jabłka

Cold smoked salmon / remolade with celery and apples

Śledź holenderski/ cebula/ oliwa z oliwek/pietruszka

Dutch Herring/ onion / olive oil / parsley

Jajka faszerowane w 3 smakach

Stuffedeggs in 3 flavors

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Cottage cheese with chives and radish

Croque Madame/ Tosty zapiekane z serem i sosem beszamel

Croque Madame / Toast baked with cheese and béchamel sauce

Croque Madame/ Tosty zapiekane z serem i sosem beszamel

Cold cuts / regional cheese / bread / butter


Poniedziałek 13/04 –Monday 13 April

Obiad/Lunch

65 zł/osoba - 65PLN/per person


Zupa/Soup
Biały barszcz/ kiełbasa biała/ ziemniaki/ jajko

White borscht / white sausage / potatoes / egg

Danie główne/Main course
Pieczony indyk/ warzywa sezonowe/pieczone ziemniaki z rozmarynem/ sos demi glaze

Roasted turkey / seasonal vegetables / baked potatoes with rosemary / demi glaze sauce

Deser/Dessert
Tarta z rabarbarem/ crème anglaise/ migdały/ kruszonka

Rhubarb tart/ crème anglaise / almonds / crumble